top of page
Zoeken
  • Josje Kuenen

Evil woman

Bijgewerkt op: 1 okt. 2019


Ken je Bram Buunk? Hij is hoogleraar Evolutionaire Sociale Psychologie in Groningen en heeft een heel eigen kijk op het glazen plafond. Vrouwen maken volgens Buunk geen carrière omdat ze liever kinderen baren en verzorgen, maar ook omdat ze elkaar het licht in de ogen niet gunnen. Als je meer vrouwen in je organisatie wilt, is het volgens Buunk niet verstandig meer vrouwen in een sollicitatiecommissie te plaatsen. Die zijn juist extra kritisch op de sollicitante, zeker als die ook nog eens knapper is dan de rest. Ik heb geen weet van Buunks onderzoeksmethoden, maar ik heb wat extra evidence voor hem. Vlak nadat ik over zijn onderzoek gelezen had, had ik een sollicitatiegesprekje in Utrecht. Je weet, ik ben nog altijd op zoek naar werk dichter bij huis. De commissie bestond uit zes (!) vrouwen. Ik wist toen eigenlijk al hoe laat het was. Het gesprek begon met: "Hoe kan het dat iemand met zo'n cv bij ons komt solliciteren?" En eindigde met: "Dus je geeft ook ongevraagd advies?". Dat werd dus niks. Een dag later had ik een intakegesprek met twee mannen. Ergens bij de Duitse grens, dus weer niet dicht bij huis. En je snapt het al: daar kon ik meteen beginnen.

22 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page