top of page

Ik publiceer en help jou publiceren

Debatteren

Het eerste boek dat verscheen in de communicatiereeks is Debatteren, verstandig argumenteren over beleid. Het is een beknopt en praktisch boekje dat uitlegt wat de cruciale argumenten zijn in een beleidsdebat.#1

Ik schrijf lesmethodes en help collega-docenten bij het publiceren van hun eigen lessen. Praktisch materiaal, zoveel mogelijk gefundeerd door wetenschappelijke kennis, maar tegelijkertijd begrijpelijk. Altijd met een onderwijskundige verantwoording: uitleg en oefeningen hangen samen met wat je wilt bereiken (intended learning outcomes). De lesboeken worden ondersteund door een website met gratis toegankelijk lesmateriaal, zie de site van communicatiereeks. De boeken zijn verkrijgbaar via de boekhandel.

 

 

#2

Schrijfdelicten

Feedback op teksten is tijdrovend. En vaak hebben studenten niet voldoende aan een rode streep. Jantien Dhont ontwikkelde een methode met taalsleutels. Docenten zetten nu een code bij een fout die correspondeert met uitleg in het boek. Het werkt! 

Dit is het eerste echte wetenschappelijk onderbouwde boek over presenteren. Voor docenten die meer argumenten willen dan 'Aristoteles zegt het...'.

 

Presenteren

#3

In opdracht van de landelijke pedagogische centra, mocht ik een onderzoek in beeld brengen over communicatie tussen bestuurders, directies en leerkrachten in het basisonderwijs.

Opbrengst-gerichte cultuur

#4

#5

 

 

Het wonder

van de Wagenwerk-plaats ​​​​​​​​​

Beschrijving van succesvolle gebiedsontwikkeling door publieke, private & particuliere partijen in Amersfoort.​

#6

 

 

 

Dit boek geeft zowel juridische als communicatieve handvatten voor effectieve juridische teksten. Het wordt gebruikt door de Juridische Hogeschool en de Han.

Vastgelegd

 Startups & Downs

#7

Alles wees erop dat de high-tech-startup Greetinq van Arthur Tolsma de wereld zou veroveren. Het liep anders. Dit zou iedere startende ondernemer moeten weten.

#8

Goede Manieren

Butler Laurens weet hoe je van een dubbeltje een kwartje wordt. Alles heeft te maken met sociale behendigheid! Lees de tips die hij opdeed toen hij voor ambassadeurs en de koninklijke familie werkte!

 

Holding a Book

Meer boeken vind je op de website van de uitgeverij, www.communicatiereeks.nl 

bottom of page