top of page
Zoeken
  • Josje Kuenen

Onmogelijk dilemma


cauchpotato.gif

Vandaag even een dipje want mijn rok zat te strak. Natuurlijk weet ik wat ik daaraan moet doen: een nieuwe rok kopen. Of afvallen. Dat laatste is natuurlijk het verstandigst want binnenkort gaan we naar Kreta en meestal draag je daar alleen een badpak. Bikini durf ik al jaren niet meer, tot groot vermaak van onze dochters. “Maaa! Wat heb je nou weer aan!” Wat ook kan, is werken aan mijn zelfbeeld. Door oefening in positieve gedachten en het geven van complimenten aan jezelf, kun je namelijk zelfvertrouwen ontwikkelen. Op internet vond ik daar nu ook ondersteunende games voor: klik zoveel mogelijk lachende gezichtjes aan, daardoor oefen je je self-esteem. Het enige wat mij nu tegenhoudt, is de pragmatische paradox. Als ik dat game-record wil verbeteren om aan mijn zelfvertrouwen te werken, nemen de vetrollen alleen maar toe. Gamen doe je immers zittend achter de pc. Dat is op zijn minst een vetkwabvriendelijke houding. En om daar niet over in te zitten, moet ik dat game-record weer minstens verdubbelen. Ik bevind mij nu in een onmogelijk dilemma.

23 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page