Zoeken
  • Josje Kuenen

Prikkelend vaak dodelijk voor presentaties

Bijgewerkt: 1 okt 2019
Vaak wordt geadviseerd om een presentatie een beetje controversieel te starten zodat het publiek op het puntje van de stoel gaat zitten. Er zijn genoeg voorbeelden van zulke stevige uitspraken: 'Nederlandse politici hebben geen niveau (Wientjes); vrouwen met een webshop zijn mutsen (Zwagerman, zie filmpje hierboven); ouders die niets doen op school zijn slecht' (Van Bijsterveldt). Voor media-aandacht zijn zulke stellige bewoordingen prima, maar niet als je wilt bereiken dat je doelgroep zich anders gaat gedragen. Uit verschillende onderzoeken blijkt dat mensen zich voor je afsluiten of in de aanval gaan als ze zich bedreigd voelen. En dat is precies het effect als je tegendraadse of beledigende standpunten inneemt.


0 keer bekeken

 

mobiel [nul zes] 51 61 48 62

mail [at] josjekuenen.nl

 

Blotekamperweg 16

3781 PD Voorthuizen